HCC!linux op de HCC!kennisdag van 5 oktober 2024

Deel dit artikel

,

Installatie Mint naast Windows

Op de HCC!kennisdag van zaterdag 5 oktober a.s. zal tijdens de ochtendsessie voor HCC-leden weer een Linux Installatieworkshop worden gegeven. Onder begeleiding van deskundigen van onze Interessegroep HCC!linux kun je jouw machine omtoveren tot een volwaardige Linux-machine.

Waarom Linux?

  • Je hebt een wat oudere laptop (max. 10 jaar) waarvan het doorgroeipad naar de nieuwste versie van Windows geblokkeerd is. De systeemeisen van Linux liggen een stuk lager dan van Windows en kan met de uitrol van systeemupdates nog jaren mee.
  • Je hebt een relatief jonge computer, maar je wilt Linux Mint uitproberen, naast de bestaande (Windows)-installatie. We installeren dan een zogenaamde dual-boot-installatie. Bij het starten van de computer kan dan gekozen worden welk besturingssysteem moet opstarten.
  • Je wilt wel eens kennis maken met het fenomeen Linux, maar hebt zelf geen machine beschikbaar. Hiervoor hebben we een tiental laptops klaar staan waar het op uitgeprobeerd kan worden.

Heb je interesse? Dan moet je je wel van tevoren aanmelden. Dit doe je via deze link. Er wordt gevraagd in te loggen met je gebruikersnaam en wachtwoord (dit zijn dezelfde gegevens die je gebruikt om in te loggen op hcc.nl). Vervolgens klik je bovenaan de pagina op het tabblad Workshop Linux Mint, vul je de gevraagde gegevens in, en klik je op de knop Aanmelden. Je krijgt een bevestiging van je aanmelding.

Let op! Het aantal plaatsen is beperkt, dus wacht niet te lang. Aanmelden

In de middag volgen er nog presentaties over  "Gebruik en beheer 2.0" (Upgrade van Mint 21.X naar Mint 22.0) en "Leuke games (FS)".

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!linux

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden