...

Zorin OS 17

Het op zes na kleinste priemgetal, een Fermatgetal, het atoomnummer van chloor, een ongeluksgetal in Italië, een scheldwoord in Zweden en een uitroep in het Fries. En wat dacht je van het liedje ‘Seventeen’ van Janis Ian? Maar veel belangrijker: gaat deze Linux‐distributie, die bij Distrowatch.com op de negende plaats staat, MX Linux(1), Mint(2), EndeavourOS(3), Debian(4), Manjaro(5), Ubuntu(6), Fedora(7) en Pop!_OS(8) voorbij? Lees het artikel en vorm je eigen mening!

7 mei 2024

...

Debian 12

Veel Linux­varianten zijn gebaseerd op Ubuntu. Wat vaak wordt vergeten, is dat de basis van Ubuntu Debian is. De vraag die dan opkomt: waarom gebruiken we dan niet Debian of baseren we die varianten niet op Debian? Daarom besloot ik Debian maar eens aan de tand te voelen.

8 mei 2024

...

Dual boot met Zorin

.

Een verstandige keuze voor de combinatie Windows­-Linux. Windows of Linux? Al jaren Windows gebruikt en nu toch eindelijk maar eens Linux uitproberen? Of twijfel je nog en wil je ‘van beide walletjes eten’? Voor Windows mag je ook OS X invullen...

25 november 2023

...

Zorin, the final sequel

In mijn artikel over Dual boot met Zorin schreef ik over de Linuxdistributie Zorin. In dat artikel probeerde ik de lezer te prikkelen met mijn verhaal over een mogelijke overstap naar Linux. En wel naar Zorin. Wat is er van mijn exercitie overgebleven?

27 november 2023

...

Linux Mint uitproberen en installeren

Als je de gedachte heb gekregen dat Linux wel eens iets voor jou is, wil je het op een simpele manier uitproberen. In dit artikel kun je zien hoe je dat het beste aanpakt en of je tegen problemen aan kunt lopen.

26 oktober 2023

Actueel

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!linux

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden