Actie banner

HCC!kennisdag op 5 oktober, kom jij ook?

Deel dit artikel

,

Expo Houten

Op zaterdag 5 oktober 2024 wordt van 10.00 tot 15.00 uur in Expo Houten (Meidoornkade 24, Houten) een HCC!kennisdag gehouden. Het belooft voor jong en oud een interactieve en leerzame dag te worden.

Bezoek workshops, demo's en presentaties, en verken onderwerpen als 3D-printen, domotica, Commodore, genealogie en programmeren. Deze keer bovendien de presentatie van de HCC!scheurkalender 2025.

Kijk op hcc.nl/kennisdag voor de presentaties en de diverse onderwerpen, zoals Digitale fraude herkennen en voorkomen en Windows, de nieuwe ontwikkelingen.

Kom ook kennismaken met enkele mogelijkheden van een betaalbare VR bril of vlieg met een van onze kleine drones in de vliegkooi.

De HCC!kennisdag is van 10.00 – 15.00 uur en voor HCC-leden is de toegang gratis. Ook gratis toegang voor HCC-leden tot de Modelspoorbeurs die op dezelfde dag gehouden wordt in Expo Houten. Twee vliegen in één klap dus.

Vanzelfsprekend is ook HCC!linux van de partij met het volgende programma:

Ochtendsessie HCC!linux

Installeer Linux Mint op je pc/laptop

In oktober 2025 valt het doek voor Windows 10. Heb je nu een prima werkende machine, maar blijkt de upgrade naar Windows 11 niet mogelijk, nou dan is dat balen!! Maar dan is de overstap naar Linux een uitstekende oplossing. De ochtendsessie is gereserveerd voor het, onder begeleiding, installeren van Linux Mint. De workshop is alleen toegankelijk na vooraf aanmelden.

Maar.........helaas ook deze workshop is inmiddels alweer volgeboekt!!!

Maar je bent uiteraard welkom als bezoeker om de workshop live mee te maken en om alvast een indruk op te doen. En heb je dan alsnog interesse?
Dan is de eerstvolgende gelegenheid om deel te nemen aan de workshop, zaterdag 2 november a.s. in De Bilt, op de CompUfair van de HCC IG CompUsers
En op zaterdag 30 november op de HCC Linux Regiodag in Eindhoven.
Voor deze sessies dien je je vooraf wel aan te melden. Houd daarvoor de aankondigingen op de websites van HCC, HCC!linux en HCC!compusers en de nieuwsbrieven in de gaten.

Middagsessie HCC!linux

Presentatie Linux Mint 22 Cinnamon gebruik en beheer.

Demonstratie van Linux Mint Cinnamon. Hier wordt gebruik gemaakt van de allernieuwste versie 22 van het Linux Mint Cinnamon besturingssysteem. Direct na een verse installatie komen het personaliseren, het gebruik en het beheer van deze uitdagende Linux-omgeving met zijn fraaie look and feel aan de orde. De mogelijkheid om te upgraden van Mint 21.3 naar 22 krijgt ook de nodige aandacht.

Presentator: Peter de Bruin

Demonstratie Leuke dingen doen met Linux.

De meeste van ons kennen Linux als een nogal zakelijk ingesteld operating system, maar niets is minder waar. Er is natuurlijk een geweldig groot aanbod aan ‘opensource’-software dat kan worden ingezet voor zakelijke toepassingen, maar er is ook voldoende keuze voor hobby, ‘fun’-software en spellen. Zo wordt onder andere Flight Simulator onder Linux gedemonstreerd.

Presentator: Hans Bollen

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!linux

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden